Skoči do osrednje vsebine

Kulinarično doživetje za francoske medije v Slovenski hiši

V Slovenski hiši je potekal ekskluzivni dogodek z eno najboljših kuharskih mojstric na svetu Ano Roš. Slovenska turistična organizacija je skupaj s kuharsko mojstrico Ano Roš v Slovenski hiši za francoske medije pripravila kulinarično doživetje, na katerem je predstavila Slovenijo kot vrhunsko destinacijo za aktivne počitnice, kulinarične užitke in kulturna doživetja. Gostom so predstavili najboljšo slovensko kulinariko, kot jo zna pričarati le Ana Roš iz Hiše Franko s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Olimpijske igre in Slovenska hiša so odlična priložnost za krepitev mednarodnih vezi in predstavitev Slovenije z nacionalno znamko I feel Slovenia v mednarodni skupnosti in v Franciji.

Zgodba Ane Roš in njene kuhinje je še posebej pomembna v odnosih med Francijo in Slovenijo, ki je za Slovenijo hitro rastoče področje, zlasti na področju turizma.

S prihodom Michelinovega vodnika v Slovenijo je naša država postala kulinarično odkritje tudi za Francijo.

1 / 2

Trajnostni pristop

Ana Roš je pripravila meni z izbranimi jedmi, ki pripovedujejo zgodbo o dolini, iz katere prihaja Hiša Franko. "Jedilnik, ki smo ga oblikovali, je raziskovanje okusov in surovih ma-terialov iz osupljive in neokrnjene narave doline Soče," je povedala Ana Roš.

Hiša Franko uporablja trajnostni pristop, kuharica pa je pojasnila ozadje in lokalno slovensko zgodbo za vsako jedjo. Gostom je razložila številne posebnosti, ki izhajajo iz kuhinje, narave, lokalnega okolja in slovenske dediščine.

Poudarila je, da je trajnostni pristop tudi zato, ker vse sestavine prihajajo iz okolice. Čeprav so bile sestavine za kosilo pripeljane iz Slovenije, je dodala tudi nekaj sestavin, nabranih v Parizu. S svojim jedilnikom je navdušila francoske medije.

Avtor: STO

Datum: 12. avgust 2024

Čas branja: 3 min