Skoči do osrednje vsebine

Dostopnost

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje se zavezuje, da bo vsem uporabnikom omogočal dostopnost spletnega mesta slovenia.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto slovenia.si.

Stopnja skladnosti

Spletno mesto slovenia.si je delno v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega mesta slovenia.si nenehno spremljamo in izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere vsebine še ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Te vsebine ali elementi so:

  • Besedilo in navigacijski elementi v barvi, ki je povzeta po barvi logotip I Feel Slovenia, ter barve nekaterih oznak ne izpolnjujejo merila za kontrastno razmerje.
  • Uporabnikom bralnika zaslona niso ustrezno sporočeni trenutna izbira jezika, stanje gumba za iskanje, trenutni vremenski podatki in izbrana stran na straneh s seznami člankov.
  • Krmarjenje po strani z uporabo tipkovnice ni povsod ustrezno.
  • Poudarki ZANIMIVO niso sporočeni uporabnikom bralnika zaslona.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 3. aprila 2023 na podlagi samoocene.

Izjava je bila nazadnje pregledana 25. avgusta 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ter zahteve po pošiljanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje

Gregorčičeva ulica 25

1000 Ljubljana

ali

gp.ukom@gov.si

Odgovor boste prejeli v osmih dneh od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli dati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor dan in kakšni so razlogi za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite neskladnost z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Davčna ulica 1

1000 Ljubljana

gp.irsid@gov.si