Skoči do osrednje vsebine

Zajčja pašteta

Avtor: Anka Peljhan

Datum: 25. september 2020

Čas branja: 1 min

Tokrat izključno z namenom uporabe prav vseh ostankov, razen kosti, smo z malo domišljije in nekaj dodatkov dobili predjed, ki bi je bili veseli vsi sladokusci.

Sestavine:

ostanki mesa 1 zajca na kosteh (večino mesa se uporabi za obaro ali drugo jed)

2 čebuli

1 por

2 rumena korenčka

pol gomolja zelene

1 limona

pest mletih orehov

1 dl sladke smetane

timijan, poper, sol, muškatni orešček, peteršilj

Priprava:

Kosti z mesom, ki je ostalo od obare položimo na pekač in ga natremo z mešanico začimb.

Dodamo očiščeno, na grobo narezano zelenjavo in pokapljamo z limoninim sokom.

Premešamo. Dodamo tudi razpolovljeno limono, ki se skupaj z zelenjavo peče z mesom.

Pečemo v pečici na 160 stopinj 40 – 45 minut (odvisno od količine mesa).

Pečeno razkoščičimo, natrgamo meso, odstranimo limono.

Meso z zelenjavo damo v večjo posodo, dodamo smetano in orehe ter zmeljemo.

Ponudimo z ajdovim kruhom.