Tokrat izključno z namenom uporabe prav vseh ostankov, razen kosti, smo z malo domišljije in nekaj dodatkov dobili predjed, ki bi je bili veseli vsi sladokusci.
Sestavine:
ostanki mesa 1 zajca na kosteh (večino mesa se uporabi za obaro ali drugo jed)
2 čebuli
1 por
2 rumena korenčka
pol gomolja zelene
1 limona
pest mletih orehov
1 dl sladke smetane
timijan, poper, sol, muškatni orešček, peteršilj
Priprava:
Kosti z mesom, ki je ostalo od obare položimo na pekač in ga natremo z mešanico začimb.
Dodamo očiščeno, na grobo narezano zelenjavo in pokapljamo z limoninim sokom.
Premešamo. Dodamo tudi razpolovljeno limono, ki se skupaj z zelenjavo peče z mesom.
Pečemo v pečici na 160 stopinj 40 – 45 minut (odvisno od količine mesa).
Pečeno razkoščičimo, natrgamo meso, odstranimo limono.
Meso z zelenjavo damo v večjo posodo, dodamo smetano in orehe ter zmeljemo.
Ponudimo z ajdovim kruhom.
Datum: 25. september 2020
Čas branja: 1 min