Ena najznačilnejših izpeljank konzervacije takratnih ribičev, predvsem, ko je šlo za manjše sorte rib. Jed je nastala v nuji po preživetju in se ponaša kot okusna različica dobrodošlice tamkajšnjega prebivalstva.
Sestavine
30 dag sardonov
10 dag moke
oljčno olje za cvrtje
4 čebule
2 – 3 dl kisa
Lovor, peteršilj, sol, poper
Priprava
- Sardone najprej očistimo in jih umijemo ter dobro posušimo.
- Nato jih pomokamo in ocvremo v oljčnem olju.
- Posolimo šele pečene.
- Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo ocvremo ali na hitro podušimo v istem olju..
- V veliko skledo nalagamo izmenično: ribe in čebulo po plasteh.
- Prelijemo s kisom in začinimo.
- Pokrijemo ter pustimo v hladilniku 2 do 3 dni, da se okusi med seboj prepojijo.
Vir: Grandma's Kitchen
Datum: 27. julij 2020
Čas branja: 2 min