13. oktobra 2023 se začenja jesenski teden restavracij, ki letos poteka pod geslom »Več okusa za manj ostankov«. Slovenske restavracije in kuharski mojstri bodo v svojih restavracijah predstavili svoje znanje v treh hodih.
Na letošnji teden restavracij, ki se bo odvil od 13. do 22. oktobra, vabi več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracij s prav posebnimi degustacijskimi meniji.
V akciji sodelujejo številne restavracije, nagrajene z Michelinovimi zvezdicami ali priporočili priznanih mednarodnih kulinaričnih združenj in ocenjevalcev.
Sodelujoče restavracije bodo svoje kulinarične zgodbe predstavile s posebnimi meniji po 23 evrov. Cena menijev je prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za zvestobo, in do novih, za katere je to priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike.
Kakovost in ustvarjalnost
V tednu restavracij se pričakuje, da so kuharski mojstri (chefi) izvirni, ustvarjalni, neobičajni, od gostov pa, da so radovedni, raziskovalni, svobodomiselni. Dogodek je ekskluziven, na njem sodelujejo le restavracije in gostilne, ki si to zaslužijo s kakovostjo, ter gostje, ki radi dobro jedo. Zato se kuharski mojstri v tednu restavracij še bolj potrudijo, gostje pa so še bolj kritični, saj vedo, da je teden restavracij tudi zaščitni znak kakovosti slovenskih gostiln in restavracij. Če bodo gostje zadovoljni, se bodo vrnili, tudi kadar cena menija ne bo samo 23 evrov.
Teden restavracij je edinstvena priložnost za spoznavanje čarov slovenske vrhunske kulinarike. Ne zamudite je in si zagotovite mizo na spletni strani tedenrestavracij.si.
Datum: 13. oktober 2023
Čas branja: 2 min