Skoči do osrednje vsebine

Veronikin pokal – največje mednarodno lokostrelsko tekmovanje v Evropi

Od 12. do 14. maja 2023 bo v Sloveniji Veronikin pokal powered by I feel Slovenia, največje mednarodno lokostrelsko tekmovanje v Evropi, na katerem se bo pomerilo več kot 300 lokostrelcev iz 30 držav.

Prireditev se bo na strelišču ob nogometnem igrišču Kamnik začela v petek, vrhunec s finalnimi dvoboji ekip in posameznikov pa bo v nedeljo v Arboretumu Volčji Potok. Posebnost tekmovanja, ki šteje tudi za svetovno lestvico lokostrelcev, je, da traja le tri tekmovalne dni.

Privlačnost tekme za tujce je še večja zaradi razgleda na čudovite Kamniško-Savinjske Alpe, menijo v Lokostrelskem klubu Kamnik (LKK Kamnik), ki organizira ta športni dogodek.

Klub ima bogate izkušnje z organiziranjem velikih tekmovanj, saj je že gostil evropska članska in mladinska notranja prvenstva, zunanje mladinsko evropsko prvenstvo in šest uspešnih izvedb Veronikinega pokala. Tekmovanja sta se med drugim udeležila tudi olimpijski prvak iz Tokia 2020, Turek Mete Gazoz, in nekdanja svetovna prvakinja, Danka Maja Jager.

1 / 6

Ob tekmovanju organizatorji vabijo tudi na pestro spremljevalno dogajanje. V petek se lahko na strelišču preskusijo otroci kamniških vrtcev, v nedeljo pa bo med 10. in 16. uro v Arboretumu Volčji Potok poleg strelišča delavnica z naslovom Preskusi lokostrelstvo, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili streljati z lokom.

Vzporedno bo tudi tekmovanje, kdo zadene bliže sredini. Zmagovalec ali več zmagovalcev bo prejelo nagrado: brezplačen tečaj lokostrelstva v Lokostrelskem klubu Kamnik.

Namen Veronikinega pokala je pripeljati izkušnjo nastopanja na mednarodnih tekmovanjih na domača tla, saj je klubsko poslanstvo vzgajati vrhunske športnike, poudarjajo organizatorji mednarodnega tekmovanja.

Avtor: Danila Golob

Datum: 12. maj 2023

Čas branja: 1 min

Deli