Nadaljujemo z drugim tradicionalnim receptom v seriji desetih. Na vrsti je frika. Čudovita slovenska jed, narejena s krompirjem in tolminskim sirom.
Sestavine:
- 400 g krompirja
- 50 g pancete ali žlica olivnega olja
- 160 g poltrdega tolminskega sira
- 50 g trdega tolminskega sira
- 2 žlici sesekljanih zelišč (peteršilj, origano, luštrek)
Postopek:
- Krompir olupimo in ga tako dolgo spiramo na cedilu, da postane voda čista. Dobro odcedimo.
- V ponvi popečemo panceto, približno 3 - 4 minute.
- Dodamo nariban krompir in kuhamo 15 - 18 minut.
- Dodamo polovico sira, premešamo, nato dodamo še preostali sir in zelišča.
- Kuhamo 5 minut, friko obrnemo in kuhamo še 5 minut.
- Postrežemo.
Podroben recept je objavljen na jernejkitchen.com
Recepti, objavljeni na @slovenia so nastali v sodelovanju z @jernejkitchen.com
Datum: 9. junij 2023
Čas branja: 2 min