Skoči do osrednje vsebine

Promocijski dogodki slovenskih veleposlaništev ob Svetovnem prvenstvu v odbojki za moške

Avtor: Andrej Berginc, Danila Golob

Datum: 31. avgust 2022

Čas branja: 1 min

Slovensko veleposlaništvo v Ottawi je skupaj s poljskim veleposlaništvom v Ottawi organiziralo družabni športni dogodek, v Teheranu pa je slovensko veleposlaništvo pripravilo diplomatski odbojkarski turnir.

28. avgusta 2022 sta slovensko veleposlaništvo in poljsko veleposlaništvo v Ottawi organizirala odbojkarski dvoboj med ekipo Poljske/Slovenije ter ekipo predstavnikov ostalih držav. Uvodoma sta oba veleposlanika pozdravila udeležence. Poseben gost dogodka je bil kanadski odbojkarski trener Dan Lewis, ki je v času aktivne športne kariere nastopal v Sloveniji kot član ACH Volley, prav tako pa je bil član poljskega odbojkarskega kluba.

1 / 4

Napeti odbojkarski tekmi, kjer je zmagala ekipa Sveta, je sledilo neformalno druženje s prigrizki poljskega in slovenskega pridiha. Dogodka se je udeležilo več kot 100 ljudi, med njimi številni predstavniki diplomatskega zbora, slovenske in poljske skupnosti v Ottawi ter ljubitelji odbojke.

Veleposlaništvo v Teheranu je v okviru promocije Svetovnega prvenstva v odbojki organiziralo diplomatski odbojkarski turnir, ki je potekal 27. avgusta 2022, na dan prve tekme iranske odbojkarske reprezentance na prvenstvu. Sodelovale so ekipe devetih veleposlaništev – Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Japonske, Mehike, Kube, Švedske, Norveške in Poljske. Turnir so organizirali v sodelovanju z Odbojkarsko federacijo Irana, potekal pa je v dvorani federacije v športnem parku Azadi v Teheranu. Zmagovalna ekipa je prejela pokal, vsi udeleženci pa majice z logotipom Svetovnega prvenstva v odbojki. Dogodek je bil tudi priložnost za navezovanje stikov z Odbojkarsko federacijo Irana, ki v prihodnosti načrtuje tudi sodelovanje z Odbojkarsko zvezo Slovenije, predvsem pri organizaciji pripravljalnih tekem in odbojkarskih taborov.