Skoči do osrednje vsebine

Odbojkarski spektakel znova navdušil

Avtor: Odbojkarska zveza Slovenije

Datum: 17. avgust 2022

Čas branja: 2 min

V slovenski prestolnici smo 16. avgusta od 12.30 ure naprej spremljali svojevrsten turnir v odbojki na vodi, na katerem so se predstavili tudi sedanji in nekdanji slovenski reprezentanti in nekateri najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki, ki so številne gledalce navdušili z atraktivnimi potezami.

Pri ženskah so se v veliki finale uvrstile aktualni državni prvakinji v odbojki na mivki Maja Marolt in Živa Javornik ter podprvakinji Nina Lovšin in Asja Šen. Zmage z 2:0 sta se veselili slednji. Nina Lovšin je po zmagi dejala: »Igrati odbojko na vodi je bilo nepričakovano dobro. Vse skupaj je bila ena super izkušnja in bi mi bilo res žal, če je ne bi doživela.« Asja Šen je dodala: »Super je bilo igrati. Vesela sem, da smo pokazale, da se odbojka lahko igra tudi na vodi ne le na mivki in v dvorani. Vzdušje je bilo odlično, zato sva še toliko bolj uživali v igri in se veselili zmage na turnirju.«

V moški konkurenci sta zlato odličje osvojila David Renko in Urh Port, ki sta bila v finalnem dvoboju z 2:1 uspešnejša od Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka. »Igrati na Ljubljanici je bila zares nora izkušnja. Še posebej, ker sva z Davidom v tej sezoni skupaj nastopila na le enem turnirju v odbojki na mivki, zdaj pa nama je uspelo premagati celo ena najboljših slovenskih odbojkarjev na mivki,« je bil zmage vesel Port.

1 / 2

Sklepni del dogodka je bila promocijska tekma ekip Slovenije in Sveta. Slovenske barve so branili reprezentant Alan Košenina, nekdanji reprezentant Uroš Pavlović in Urh Port, za moštvo sveta pa so igrali Hrvat Josip Pribanić, Avstrijec Felix Friedl in Poljak Piotr Ilewicz. Slednji je bil nad dogajanjem v središču Ljubljane navdušen: »Vzdušje je bilo izjemno. Ko sem spremljal moški finale, se mi je zdelo, da igrati na vodi ne bo težko, a sem hitro videl, da sem se uštel in da je pravzaprav zelo težko. A zares smo se zabavali. Igrati proti slovenski ekipi v tako odlični atmosferi in v takšnem ambientu je bilo nepozabno,« je povedal Ilewicz.

V Ljubljani smo bili tako priča še zadnjemu promocijskemu dogodku pred začetkom svetovnega prvenstva za moške, ki se bo od 26. avgusta do 7. septembra odvijalo v Areni Stožice v Ljubljani.