Skoči do osrednje vsebine

Zimska drsališča po Sloveniji

Obiščite čudovito okrašena slovenska mesta in doživite pravljično decembrsko vzdušje. V številnih mestnih središčih so postavljena odprta drsališča.

Večina drsališč se je odprla v začetku decembra s prižigom prazničnih luči. V Ljubljani lahko drsate nad mestom na kar 1.000 m2 velikem drsališču s 140 m dolgo ledeno stezo, ki jo ponuja nakupovalno središče Aleja.

Drsališče na Pogačarjevem trgu se odpre sredi januarja, v Ljubljani lahko drsate tudi na drsališču Tivoli in Zalog, prvič pa je tudi urejeno drsališče v Živalskem vrtu Ljubljana.

Obiščite Ptuj in zadrsajte na pravljičnem drsališču, ki je postavljeno na mestni tržnici. Najmlajši bodo navdušeni nad vrtiljakom, ki naredi obisk še čarobnejši. Arhitektura najstarejšega slovenskega mesta v soju prazničnih luči bo dodatno poskrbela za nepozabno doživetje.

1 / 3

Pravljično Celje vabi na ogled predstave na ledu Kraljestvo pravljic, ki bo na drsališču v Mestnem parku Celje.

Drsališče v Športnem parku Ruše, veliko 800 m2, je le nekaj kilometrov iz Maribora in je prava izbira za drsanje s prijatelji ali družino.

1 / 2

Doživite praznično Novo mesto. Na Glavnem trgu v središču mesta, ki leži v objemu reke Krke, je drsališče zaživelo s prižigom luči.

1 / 3

Drsanje z vonjem po morju

Želite doživeti december z vonjem po morju? V Portorožu lahko drsate v nekdanjem skladišču soli, ki se je spremenilo v prizorišče Festivala Grando Portorož-Portorose s pestrim glasbenim programom.

V Kopru zadrsajte na odprtem drsališču, v Izoli pa obiščite Ledeni otok z drsališčem v parku Pietra Coppa.

1 / 2

Tudi v Kranjski Gori, Kranju, Kamniku, Velenju in drugod vas čakajo čudovita drsališča pod zvezdami.

Avtor: Danila Golob

Datum: 22. december 2023

Čas branja: 2 min

Deli