Skoči do osrednje vsebine

Promocija FIS Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici 2023

V okviru predprazničnega sprejema je 15. decembra 2022 v Salzburgu potekala promocija FIS Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju 2023 v Planici. Dogodek sta organizirala veleposlanik Republike Slovenije v Avstriji Aleksander Geržina in častni konzul Republike Slovenije v Salzburgu Anton Santner.

FIS svetovno prvenstvo Planica 2023 je največji športni dogodek v Sloveniji doslej. Planica, Kranjska Gora in Slovenija se bodo predstavile več kot 500.000.000 TV gledalcev po vsem svetu. Za dva tedna bo Slovenija postala središče svetovnega športa in sinonim za pogum, inovacije in razvoj. Z več kot 40 svetovnimi rekordi je postala pravi magnet za obiskovalce iz celega sveta. Iz majhnega kraja in doline je Planica postala prava svetovna senzacija in se čvrsto zasidrala na športni zemljevid največjih in najboljših organizatorjev tovrstnih športnih prireditev.  Na dogodku pričakujemo 250.000 obiskovalcev, 2700 novinarjev iz 70-ih držav, nastopilo bo 2500 atletov in atletinj, na pomoč pa bo priskočilo tudi 1800 prostovoljcev.

Avstrijska zvezna dežela Salzburg je hkrati športno, turistično in gospodarsko središče. Z njo povezujemo številne smučarske centre, svetovno znane športnike ter tudi podjetja, ki so pomemben partner za slovensko gospodarstvo. Zato je Salzburg prava destinacija za promocijo Planice, Kranjske Gore ter Slovenije ter seveda FIS Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, je na dogodku poudaril slovenski veleposlanik v Avstriji Aleksander Geržina.

Takole pa bo videti prizorišče v Planici čez dva meseca.

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 20. december 2022

Čas branja: 3 min