Skoči do osrednje vsebine

Pred zaključkom evropskega prvenstva v rokometu za ženske promocijski dogodek s Tino Maze

Urad vlade za komuniciranje je v soboto, 19. novembra, pred zaključkom evropskega prvenstva v rokometu za ženske na Ljubljanskem gradu pripravil promocijsko prireditev Slovenija – dežela vrhunskih športnih dosežkov, na kateri je bila osrednja gostja nekdanja vrhunska smučarka in ambasadorka znamke I Feel Slovenia Tina Maze.

Na promocijskem dogodku so tujim in slovenskim novinarjem, podpornikom gospodarstva, vodstvom tujih rokometnih ekip in Evropske rokometne zveze Tina Maze, izvršna direktorica SKB banke Anita Stojčevska ter športni trener in profesor Milan Hosta predstavili svoj pogled na vrhunski šport, podporo gospodarstva športu in športni pedagogiki. Tina Maze je govorila o svoji športni karieri, začetkih in vrhuncih tekmovanj. SKB banka poleg vrhunskega športa izdatno podpira tudi udejstvovanje svojih zaposlenih, ki so zaradi zdravega načina življenja bolj uspešni in zdravi tudi na službenih mestih, je poudarila Anita Stojčevska. Da so za zdrav življenjski slog zelo pomembna prva leta otrokovega življenja, pri čemer ima Slovenija z organizacijskega vidika visoko mesto v svetovnem merilu, pa je poudaril dr. Hosta s Fakultete za šport.

1 / 7

Zbrane na dogodku so nagovorili tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič, direktorica Urada vlade za komuniciranje Petra Bezjak Cirman in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac. Prav vsi so poudarili, da je Slovenija dežela vrhunskih športnih dosežkov, kar izdatno podpirata tako država kot gospodarstvo.

Srečanja so se udeležili tudi tuji in slovenski novinarji, podporniki gospodarstva, vodstva tujih rokometnih ekip in Evropske rokometne zveze.

Predstavniki medijev tudi sami občutili utrip prvenstva

Predstavniki medijev so se na evropskem rokometnem prvenstvu že tradicionalno tudi sami preizkusili v rokometni igri. V soboto, 19. novembra, so predstavniki Evropske rokometne zveze, predstavniki tujih medijev in predstavniki slovenskih medijev skupaj s slovenskimi rokometnimi legendami sestavili tri ekipe in odigrali tri tekme na parketu, na katerem se bodo v nedeljo zvezdnice pomerile za 15. evropsko krono. In kakšni so bili odzivi naših nekdanjih rokometnih reprezentantov?

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 21. november 2022

Čas branja: 2 min