Skoči do osrednje vsebine

Nedelje s klasičnimi slovenskimi recepti - brancin pečen v soli

Nadaljujemo s tradicionalnimi recepti in tokrat praznujemo našo obalo ter kar dve odlični sestavini: morsko sol in brancina. Pripravljali bomo brancina pečenega v soli.

Sestavine:

  • 3 beljaki
  • 600g grobe morske soli
  • 400g fino mlete morske soli
  • 1 brancin (600g)
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 vejica zelišča, kot npr. koper, koromač ali pehtran

 Postopek:

  1. Premešamo beljake in obe soli.
  2. Na pekač naredimo posteljo iz soli.
  3. V notranjost ribe damo zelišča.
  4. Brancina postavimo na solno posteljo in ga popolnoma prekrijemo s soljo.
  5. Pečemo 18 - 20 minut pri 200 stopinjah.
  6. Postrežemo s tržaško omako.

Cel, natančno spisan recept pa na jernejkitchen.com

1 / 2

Avtor: jernejkitchen.com

Datum: 23. junij 2023

Čas branja: 2 min