Nadaljujemo s tradicionalnimi recepti in tokrat praznujemo našo obalo ter kar dve odlični sestavini: morsko sol in brancina. Pripravljali bomo brancina pečenega v soli.
Sestavine:
- 3 beljaki
- 600g grobe morske soli
- 400g fino mlete morske soli
- 1 brancin (600g)
- 2 vejici rožmarina
- 1 vejica zelišča, kot npr. koper, koromač ali pehtran
Postopek:
- Premešamo beljake in obe soli.
- Na pekač naredimo posteljo iz soli.
- V notranjost ribe damo zelišča.
- Brancina postavimo na solno posteljo in ga popolnoma prekrijemo s soljo.
- Pečemo 18 - 20 minut pri 200 stopinjah.
- Postrežemo s tržaško omako.
Cel, natančno spisan recept pa na jernejkitchen.com
Datum: 23. junij 2023
Čas branja: 2 min