Skoči do osrednje vsebine

Yelka – božično drevo iz slovenskega lesa

Slovenski oblikovalci iz studia Hello Yellow House so ustvarili posebno božično drevo. Yelka, ki je izdelana iz slovenskega lesa, je moderna, trajnostna in okolju prijazna.

Hello Yellow House je hiša dveh arhitektov, Tince Furlan in Evgena de Glerie, in grafičnega oblikovalca Uroša de Glerie, ki želijo ljubezen do lesa in odličnega dizajna pričarati v nekaj praktičnega, kakovostnega in cenovno dostopnega. Ideja o Yelki se je rodila, ko Tinca in Evgen, ki sta zasebno par, nista mogla najti primernega božičnega drevesa: takšno, ki ni narejeno iz plastike, je trajnostno, minimalistično in se ga pospravi v čim manjšo embalažo ter nisi ves čas v strahu, da ga bo prevrnil otrok ali hišni ljubljenček. Drevesa, ki bi ustrezal vsem njunim željam, nista našla, zato sta se odločila, da ga naredita sama, pridružil pa se jima je še Uroš, Evgenov brat.

Ekipa je uporabila svoje znanje in strast do lesa, dizajna in inovativnosti ter ustvarila popolno božično drevo (»The Perfect One«).

Takšno, ki ne pušča žebljičkov po hiši, je trajnostno, 100 % okolju prijazno, poleg tega pa je tudi videti lepo. Yelko so ponudili tudi na platformi za množično financiranje Kickstarter. Kampanja je bila leta 2018 uspešno zaključena in od takrat naprej vsako leto zaženejo proizvodnjo Yelk.

1 / 2

Popolna jelka za vsak dom

Yelka je narejena je iz masivnega lesa, ki je premazano z okolju prijaznim oljem za les. Na voljo je v treh vrstah lesa (oreh, srednje svetel hrast in svetel javor) in v treh različnih velikostih (150 cm, 100 cm in 75 cm). Podnožje je zaradi stabilnosti narejeno iz kovine in je pobarvano s tehniko prašnega barvanja, ki ne škodi okolju. Podstavek je v beli in črni barvi. Izdelek ne vsebuje nevarnih delcev, je  prijazen do otrok in hišnih ljubljenčkov. Embalaža, v kateri je drevo zloženo, je oblikovana tako, da jo lahko znova uporabimo.

1 / 3

Postavitev Yelke je enostavna. Na kovinsko podlago lahko razvrstimo lesene »veje« v želeno obliko. Primerna je tudi za manjše prostore, saj zložena ob steno ne zasede velike površine. Inovativno božično jelko, ki je bila ustvarjena z mislijo na dolgo življenjsko dobo, lahko uporabljamo mnoga leta in njeno postavitev prilagajamo svojim željam in lastni kreativnosti.

Obiščite spletno stran yelka.si in si izberite svojo Yelko.

Avtor: Danila Golob

Datum: 19. december 2022

Čas branja: 2 min

Deli