Skoči do osrednje vsebine

Slovenska olimpijska kolekcija v znamenju temno modre

Slovenski športniki in športnice bodo na olimpijskih igrah v Parizu med 26. julijem in 11. avgustom oblečeni v temno modro barvo.

"Na Olimpijskem komiteju Slovenije se intenzivno pripravljamo na igre, ki se po 12 letih vračajo na evropska tla. Prav zato so te igre posebne za nas. Obetamo si največjo olimpijsko reprezentanco v zgodovini samostojne Slovenije. Videti bodo 'šik' in elegantno," je dejal predsednik OKS Franjo Bobinac o letošnji olimpijski kolekciji.

1 / 3

Sandi Murovec, oblikovalec slovenske olimpijske kolekcije Pariz 2024, ki skrbi za podobo slovenske reprezentance na igrah že od leta 2012, je bil ponosen na kolekcijo, ki jo je ustvaril za pariške športne odre.

"Vsaka nova kolekcija je zame res posebna in mi je v izziv, saj moram slediti določenim grafičnim in vsebinskim smernicam. Oblačila se morajo oblikovno nadgrajevati in ne izključevati," je ob predstavitvi dejal Murovec.

"Tokrat sem želel, da se približamo prefinjenosti in eleganci Pariza, ki je prestolnica mode. V ta namen smo dodali nekaj več temno modre barve, ki deluje bolj resno, odločno in elegantno, zabrisali smo linije barv in dodali pokrivalo, baretko, za katero menim, da še dodatno izpostavi to prefinjenost oprave, ki smo jo želeli doseči pri oblačilih za otvoritveno slovesnost," je poudaril oblikovalec.

1 / 3

Športniki, ki so že imeli priložnost nositi kolekcijo, so navdušeni nad udobnostjo, funkcionalnostjo in eleganco ter jo bodo zagotovo nosili tudi po olimpijskih igrah v prostem času in med rekreacijo.

Oblačila iz kolekcije za prosti čas in navijaška oprema so na voljo tudi navijačem, in sicer v trgovini PEAK, izbranih trgovinah Intersport, na spletnih straneh peaksport.si, intersport.si, petrol.si/eshop in telekom.si/e-trgovina ter v brezcarinski prodajalni na letališču Jožeta Pučnika.

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 20. maj 2024

Čas branja: 2 min