Skoči do osrednje vsebine

Praznujmo aktivno dan slovenskega športa

23. septembra praznujemo dan slovenskega športa. Državni praznik slavi šport v najširšem smislu, od prvih korakov otrok na športnih igriščih do vrhunskih športnih dosežkov naših športnikov na največjih tekmovanjih, poudarja pa tudi pomen redne telesne dejavnosti in dobrega počutja vseh nas.

Številni dogodki pod geslom "Praznujmo aktivno" bodo potekali po vsej Sloveniji.

Na dan slovenskega športa se začne tudi evropski teden športa, ki bo potekal do 30. septembra.

Njegov namen je spodbuditi ljudi k telesni dejavnosti in skrbi za zdravje.

1 / 2

Tudi letos bo v Ljubljani potekal Olimpijski festival, ki ga pripravlja Olimpijski komite Slovenije (OKS), a je zaradi slabega vremena prestavljen na konec tedna 7. in 8. oktobra.

1 / 2

Olimpijski festival, ki bo na Kongresnem trgu in v parku Zvezda, se bo začel s slovesnim olimpijskim protokolom in prižigom ognja ob 10. uri. Sledil bo praznični tek v različnih krajih po Sloveniji. 39 športnih zvez in devet organizacij bo na festivalu predstavilo svoje dejavnosti in pripravilo različne izzive za obiskovalce. Letošnji Olimpijski festival bo obarvan tudi trajnostno, saj bodo organizatorji udeležence z izzivi ozaveščali tudi o skrbi za okolje. Festival se bo zaključil v nedeljo s predstavo maskote OKS – z lisjakom Foksijem, namenjeno otrokom in mladini.

Več o programu na spletni strani olympic.si.

Avtor: Danila Golob

Datum: 22. september 2023

Čas branja: 2 min

Deli