Skoči do osrednje vsebine

»I feel Slovenia night« tudi v Novem mestu in Celju

Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) bo v času dogodka »I FEEL SLOVENIA night« v Dallasu v duhu podpore mladim košarkarjem skupaj z občinama Novo mesto in Celje ter podporo Košarkarske zveze Slovenije v četrtek, 6. aprila, organiziral dva košarkarska turnirja v obeh mestih. UKOM namreč sodeluje pri promocijski kampanji za krepitev znamke I feel Slovenia s košarkarskim klubom Dallas Mavericks, v katerem igra Luka Dončić. Po slovenskem času v petek, 7. aprila 2023, se bo Slovenija predstavila na košarkarski tekmi »I FEEL SLOVENIA night« v Dallasu, ko bo zaigral tudi Luka Dončić, eden izmed v svetu najbolj prepoznavnih športnikov. Med tekmo bo nastopila tudi slovenska akrobatska skupina Dunking Devils.

Boljši pogoji za redne treninge

Košarkarska igrišča, ki jih je podprl Goran Dragić, kot tudi igrišče v Celju, podprto s strani kluba Dallas Mavericks, dajejo mladim košarkarjem v teh dveh mestih boljše pogoje za redne treninge in spodbujajo mlade, da čim več prostega časa aktivno preživijo zunaj. Oba podporna košarkarska turnirja v Sloveniji bosta prav na teh dveh igriščih.

Košarkarski spremljevalni dogodek v Novem mestu, ki bo potekal na košarkarskem igrišču Šolskega centra Novo mesto, se bo začel ob 12.00 uri in bo trajal dve uri. Mladi košarkarji KK Žoltasti Troti bodo imeli revijalno tekmo, sledile bodo košarkarske igre, v katerih se bodo lahko otroci preizkusili.  Svoje znanje o Luki Dončiću, košarki in športu nasploh pa bodo pokazali v okviru nagradnih vprašanj. Dogodek, ki ga UKOM pripravlja v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto, Mestno občino Novo mesto,  KZS in KK Žoltasti Troti,  je namenjen mladim, še posebej osnovnošolcem.

1 / 2

Košarkarski spremljevalni dogodek v Celju

Košarkarski spremljevalni dogodek v Celju pa se bo začel ob 13. uri in bo trajal tri ure. Igra bo potekala na košarkarskem igrišču Dallas Mavericks ob stavbi dijaškega doma v Celju. Tekmovali bodo osnovnošolci - zadnja triada - iz devetih osnovnih šol in ene šole s prilagojenim programom ter iz srednjih šol ter predstavniki treh profesionalnih klubov, dva moška in en ženski. Mestna občina Celje se je z veseljem odzvala pobudi Urada Vlade za komuniciranje Republike Slovenije (UKOM), da skupaj organiziramo košarkarski turnir za celjske osnovnošolce. V dogodek bo vključen tudi zabavni program – zbrane bodo zabavali DJ JAMirko in znana slovenska raperja Murat & Jose. Z navijaškimi rekviziti bo navijače opremil UKOM. Udeležence turnirja bodo pozdravili župan Mestne občine Celje Matija Kovač in direktorica UKOM Petra Bezjak Cirman.

1 / 2

Nacionalna znamka I feel Slovenia

Slovenija se doma in v svetu predstavlja z nacionalno znamko I feel Slovenia, katere skrbnik je UKOM. Znamka pripoveduje zgodbo Slovenije in Slovencev, o naši DNK, slovenskih prebojnih rešitvah, športnih uspehih, kulturi, umetnosti, zgodbo o naši skrbi za okolje in sobivanju z naravo, o naši želji po premagovanju nemogočega. Slovenijo je treba (tudi) čutiti in ne le doživeti. Zgodba I feel Slovenia se v zadnjih letih vse pogosteje povezuje tudi s slovenskim športom, saj so prav športniki tisti, ki prvi ponesejo ime Slovenije v svet. Njihovi uspehi so izjemno odmevni, zato so športniki (in tudi njihovi navijači) eden največjih ambasadorjev države v mednarodnem prostoru.  V duhu znamke I feel Slovenia želimo postati država, ki bo zgled kakovosti življenja. Slovenija je država športa, Slovenci smo s športom tesno povezani in prosti čas radi preživljamo ob različnih športnih aktivnostih v naravi ali športni dvorani. Gibanje nas napolni z elanom, nam daje zagnanost pri rekreativnih in poslovnih ciljih. K temu veliko pripomorejo neverjetne danosti Slovenije, dobra športna infrastruktura in vlaganje v mlade že od vrtca naprej.

Tudi slovenski košarkarski reprezentanti, kot so poleg Luke Dončića tudi Goran Dragić, Vlatko Čančar, Beno Udrih, Klemen Prepelič, ki nastopajo v najboljših svetovnih košarkarskih klubih, so prve koše zabijali na šolskih igriščih, na katerih zdaj igrajo otroci in mladi.

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 31. marec 2023

Čas branja: 2 min