Skoči do osrednje vsebine

Znanih 33 športnikov za domače SP v Planici

Napočil je čas, da s prednostjo domačega snega, športnice in športniki dokažejo, da sodijo v sam svetovni vrh. Pred začetkom FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 je slovenska reprezentanca 32 športnic in športnikov skupaj s strokovnim vodstvom predstavila svoje cilje za vrhunec te sezone. Glavni del bremena bo na ramenih skakalne ekipe, ki se je to sezono podpisala pod vseh 22 stopničk v treh disciplinah, ki so tudi na sporedu v Planici.

Prvenstvo se bo s slovesnim odprtjem v dolini pod Poncami začelo 21. februarja, prvi boji za kolajne bodo na sporedu dva dni kasneje, zastor nad tekmovanjem pa bo padel 5. marca.

1 / 4

Smučarska zveza Slovenije je obenem dodala, da se je prodaja kart z uvedbo popoldanske vstopnice precej povišala, o številkah pa bo več znano med prvenstvom ter ob končnem izkupičku po 5. marcu.

Na spletni strani Smučarske zveze Slovenije so dosegljive izjave oziroma pričakovanja tekmovalcev glede smučarskih skokov in tekov ter disciplin v nordijski kombinaciji.

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 15. februar 2023

Čas branja: 3 min