Skoči do osrednje vsebine

Žoga tisočerih dotikov povezala Celje in Ljubljano

Avtor: Vesna Žarkovič

Datum: 10. oktober 2022

Čas branja: 3 min

Deli

Celje in Ljubljana bosta, skupaj s Skopjem in Podgorico, med 4. in 20. novembrom gostili največji ženski športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije. Natanko 34 dni pred začetkom evropskega rokometnega prvenstva za rokometašice so ju v čudoviti promocijski akciji povezali na Rokometni zvezi Slovenije. Od celjskega Zlatoroga do ljubljanskih Stožic je uradna žoga prvenstva prepotovala 80 kilometrov in se na poti dotaknila skoraj 2000 rok, ki so jih za njeno fantastično potovanje “posodili” predstavnice in predstavniki, delujoči v 27 slovenskih ženskih rokometnih klubih.

Največji ženski športni dogodek v zgodovini Slovenije

Na prvo oktobrsko soboto je šport znova dokazal, da povezuje. Rokometna zveza Slovenije je z akcijo Žoga tisočerih dotikov povezala slovenske ženske rokometne kolektive, ki so od Celja do Ljubljane pospremili uradno žogo evropskega rokometnega prvenstva za ženske. “Dober mesec dni pred začetkom prvenstva smo prvič zares dobili občutek, da je največji ženski športni dogodek v zgodovini Slovenije tik pred vrati. Kakšen dan! Kakšna ideja! Kar 27 slovenskih ženskih rokometnih klubov s skoraj 1000 udeleženci je prek 2000 rok in z neštetimi koraki premagalo razdaljo 80 kilometrov, koliko loči Celje in Ljubljano, prizorišči evropskega rokometnega prvenstva za ženske. To se bo v celjski dvorani Zlatorog in ljubljanskih Stožicah začelo 4. novembra in po današnji unikatni akciji tudi sam že odštevam dneve do prve od 47 tekem, ki bodo na sporedu na Women’s EHF Euroe 2022. Hvala vsem zanesenjakom, udeleženkam akcije in hvala izjemni organizacijski ekipi,” je o največji akciji, namenjeni promociji evropskega rokometnega prvenstva za ženske dejal Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije in častni predsednik organizacijskega odbora novembrskega tekmovanja.

1 / 3

Žoga Women’s EHF Euro 2022

Žogo Women’s EHF Euro 2022 so na pot pospremile predstavnice ŽRK Z’dežele. Kot prve so premagale nekaj kilometrov in jo predale naprej. Veriga s skoraj tisoč slovenskimi rokometašicami različnih starosti, njihovimi družinskimi člani ter drugimi člani klubov se je vila vse preko Žalca, Vranskega, Tuhinjske doline, Kamnika in Domžal. Uradna žoga je po 11 urah in 80 premaganih kilometrih dosegla slovensko prestolnico.

1 / 2

Žoga tisočerih dotikov je povezala številne slovenske rokometne klube

“Kot ambasadorka največjega ženskega športnega dogodka pri nas z veseljem in ponosom podprem akcijo, kakršna je današnja. Žoga tisočerih dotikov je povezala številne slovenske rokometne klube, ki želijo prispevati k promociji evropskega rokometnega prvenstva za ženske ter prispevati priljubljenosti našega športa na sploh. To, da je bila Sloveniji zaupana organizacija velikega tekmovanja, je za vse nas, delujoče v ženskem rokometu, izjemna čast. Naše rokometašice se tega zavedajo in z gotovostjo lahko trdim, da bodo na največjem ženskem tekmovanju v zgodovini naše države dale od sebe vse in še več. Mi pa jih podprimo! Slovenci smo že večkrat dokazali, da nas šport združuje in povezuje, zato si želim, da bo tudi tokrat tako,” je vtise ob izjemnem promocijskem projektu povzela Deja Ivanović, ambasadorka Women’s EHF Euro 2022, nato pa tudi sama prevzela žogo in jo v dvorani Stožice kot zadnja v verigi predala Ani Gros. “Po današnji akciji sem brez besed! Slovenija je znova stopila skupaj in pokazala, kako športen narod je. Igrati na domačih tleh bo poseben privilegij, ki ga generacije pred nami niso okusile, in želimo si ga izkoristiti. Same bomo naredile vse, da pridemo čim višje, a potrebovale bomo tudi nekaj pomoči glasnih slovenskih navijačev! S takšno podporo, kot smo jo bile deležne danes, se ne bojim, da nam skupaj ne bi uspelo nekaj velikega,” je dejala kapetanka slovenske izbrane vrste po tem, ko je skupaj z reprezentančnimi kolegicami dodala svoj kamenček, svoj dotik v mozaik izjemnega rokometnega dneva.

 

 

1 / 2

Vstopnice za žensko evropsko rokometno prvenstvo lahko kupite na spletni strani tickets.eurohandball.com/sl/women2022